Cycloon bewijst dat transport Duurzaam kan zijn

cycloonBijna alle vormen van het transporteren van producten zorgen voor een nadelige cO2 footprint bijdrage.

Niet transporteren is dan ook de beste optie maar uiteraard niet een logische.
Transport per fietskoerier is daarbij verreweg de beste optie en daarbij voegt Cycloon fietskoeriers nog een aantal prachtige duurzame dimensies aan toe.

14 jaar geleden is Cycloon begonnen met 1 fiets voor het vervoeren van postpakketten in de stad en nu zijn er meer dan 200 fietskoeriers en 450 postmedewerkers die in een optimale netwerk van transport werken in meer dan 25 vestigingen in heel Nederland.

Ook de inkoop en bedrijfsvoering is ingericht op duurzaamheid. Er wordt bijvoorbeeld bewust omgegaan met het scheiden van afval, het gebruik groene energie, oude fietsframes gaan naar de oud ijzerboer en kantoormeubilair wordt tweedehands ingekocht.

Verder wordt er altijd gekeken of een product om wat voor reden dan ook overbodig raakt een 2e leven kan krijgen door actieve toepassing van hergebruik.

Steeds meer maatschappelijk betrokken ondernemingen kiezen voor een schonere wijze van transport en dan komt de fietskoerier al gauw in beeld.
Zo gaat Futurumshop binnenkort ook de mogelijkheid aanbieden om jouw gekochte product per fietskoerier te laten bezorgen.

Voor meer info en over alle mogelijkheden van duurzaam transport: www.cycloon.eu

Om duurzaamheid onder het eigen personeel nog eens extra te bevorderen is er de Bewust Bezig Bokaal.
Hier onder hoe Cycloon dit zelf omschrijft:

We zijn nu twee weken onderweg met de Bewust Bezig Bokaal (BBB). Er wordt veel gewandeld in de pauzes, boterhamzakjes worden ingeruild door broodtrommels, fruit wordt gegeten en er wordt enorm veel naar het werk gefietst. En die gekke koeriers plassen ineens massaal onder de douche. Een tussenstand van de Bewust Bezig Bokaal.

Als we alle actieformulieren zien, dan gaat het enorm goed. Leuke, grappige, kleine en grote duurzame stappen maken we met zijn allen. Deniel die iedere avond gaat zwemmen en wat minder chips eet, of Edzard in Den Haag die, voordat het papier in de oud-papierbak beland, het eerst nog gebruikt als kladpapier. De koeriers in Amsterdam hebben met elkaar afgesproken om per rit minimaal 1 stuk zwerfafval op te rapen. Maar er zijn ook kleinere maar wel grappige duurzame stapjes gemaakt: Frank in Arnhem is op vakantie en draagt zijn steentje bij door zijn computer drie weken (poepoeh, haha) uit te laten. Nina uit Nijmegen heeft op dierendag geen vlees gegeten (ahhhhh).  

 

Foto: Biehler GreenLine Wielershirt gemaakt van gerecyclede PET flessen voor Cycloon Arnhem “Giro 2016”

chxkbxeu4aa3gl9